Начало > По пътя >


Енергии, ясновидство, магии

Омайване - омагьосване ...Времето сега

В момента на Земята достигаме до най-дълбокото в материята - материалното е в апогея си.
Заради това са толкова големи желанията ни за всякакви материални придобивки.
Заради това кулинарията е превърната в едно от най-предпочитаните занимания, сексът е издигнат в култ и всячески се поощрява демонстрацията на плът – колкото повече, толкова по-добре - всякаква плът, гола, полуоблечена или покрита с най-чудновати материали.
Заради това при жените са на мода много габаритните изхвръкнали в различни посоки ханшове, както и огромните смазващи фигурите бюстове.


Сега ни заливат с потоци енергия, която извежда на показ най-лошото и най-доброто в нас. Тази енергия усилва агресивността ни, но също така подпомага и проявите на нашето милосърдие. Ние се борим за възгледите си, за собствената си чистота.
Чрез тези потоци се извършва разслоението на човеците на земята. Всеки ще попадне в своята си среда. В една група ще са повече еволюиралите, в друга - по-малко, някъде ще се съберат тези с незабележимото израстване.
Това е един от процесите, чрез които се прочиства Земята.
[24.6.2017]
* * *

Сега приоритетно се решава текущата карма

Живеем във време, когато спешно се решава текущата карма. Сега тя е с най-голям приоритет и затова веднага се инициират събитията, които да я отработят. Приоритетите са други при нормалното решаване на кармата.

Как се създава текущата карма? Добрите постъпки пораждат благодарствени събития – на човека се случват добри неща, които подпомагат живота му като цяло. Лошите прояви предизвикват инициирането на лоши неща, които спъват живота на индивида.
А какво е добра и лоша постъпка – това се определя от избрания път. Ако човекът е тръгнал по белия път – да помага и да служи, тогава действията му са добри, когато обича и дава на другите, и лоши - когато дава само на себе си и вреди на другите.

Сега всички трябва да се стремим да имаме само добри постъпки, защото те ще бъдат веднага оценени и заслужено възнаградени с по-добър живот, което съществено ще подпомогне духовното ни израстване в тези съдбоносни (сюблимни) години.
[6.5.2011]
* * *

Предсказанията и пътищата

Всеки един от нас се движи във времето по различни, свои пътища. Те са предварително определени. Някои са магистрали, други първокласни шосета. Има тесни пътеки и просеки. Нашите избори определят бъдещите ни пътища.

Когато се пророкува, обикновено се казва най-вероятната развръзка – тази, до която се стига по магистралата. Но се случва човек да тръгне по криволичещата пътечка. Тогава често не се изпълнява предреченото. Затова всички пророци са допускали неточности.

Може да се посочва процент на вероятността да се случи бъдещото събитие, например, когато се предсказва земетресение или друго съдбовно явление. Но и в този случай високият или ниският процент могат сериозно да заблудят – важни са действията до настъпване на събитията. Ако предсказаното е желано, тогава трябва на всяка цена да се върви по магистралата. Ако се търси друго решение, тогава трябва да се върви по други пътища, т.е. трябва да се промени начинът на живот.

Добре е при предсказване да се обвързва бъдещото събитие с конкретни действия. Например, ”Ти ще се прославиш като цигулар, ако всеки ден свириш по 10 часа на цигулката си” . Учителя Петър Дънов често е пророкувал така. При тези, които са изпълнявали напътствията му, пророчествата за бъдещи щастливи събития са се сбъдвали, при другите – не.

Важно е да не се забравя, че предсказаното събитие е само едно от възможните бъдещи събития и че "човек предполага, но Бог разполага".
[2010]
* * *

Кога магиите не ни влияят

Магиите не ни хващат, когато не вярваме в тяхното съществуване или когато вярваме, че сме защитени от тях.

Познавам хора, които не вярват в съществуването на магиите и които винаги носят близо до себе си някакъв талисман, който да ги пази от лошото! Тези техни противоречиви прояви са обясними.

Ако още не си повярвал, че има магии, тогава продължавай все-така и занапред, защото това е най-сигурната защита срещу магиите – отказваш да приемеш, че има енергии, които се появяват като резултат от някакви магии, тогава такива енергии няма как да стигнат до теб – за теб те не съществуват.

Ако, обаче, вече си патил от магии, след като в някакъв момент си повярвал в тяхното съществуване, тогава, за да не те ловят повече магии, трябва по някакъв начин да убедиш себе си, че си стопроцентово защитен от тях. Тогава ти и ще бъдеш стопроцентово защитен от тях.
Един от начините да стане това е като помолиш ангела си хранител, който е винаги до теб, да те пази от всички магии, насочени към теб, а ти от този момент нататък забравиш за съществуването им.
Ако, обаче, в бъдеще позволиш на мисълта си да престои малко по-дълго над темата за магиите, тогава енергията на някаква магия може да бъде привлечена към теб - ангелът ти хранител ще я допусне, защото ти с мисълта си все едно, че си я повикал!
Друг начин е да убедиш себе си, че няма магии – да се върнеш назад във времето и да си обясниш по новому, без наличието на магии, всичките ситуации, за които до скоро си бил убеден, че са били в резултат от действието на магии. От тези спомени пораженията, било твои или на някой друг, трябва да обясниш със собствените си внушения или по някакъв друг начин. И да повярваш, че не съществуват магии – не и за теб. Това е най-доброто разрешение на проблема.
Пожелавам на всекиго успех!

Блокиране действието на магиите, ако изобщо те съществуват или когато те съществуват, е едно от сериозните упражнения за трениране на мисълта!
[2010]
* * *

Бъдещето

В края на 2012 г. хората ще се разделят на няколко групи, сформирани според нивата на тяхното духовно развитие. Ще се оценяват гроздовете от сродни души като цяло, въз основа на духовното развитие на съставящите ги личности. Гроздовете с приблизително еднаква степен на развитие ще се числят към една и съща група.
Групите ще бъдат повече от две. Всяка група ще продължи да еволюира на подходящо за нея място - планетата Земя или друга планета.
След разделянето, хората от всяка група ще смятат отсъстващите хора (тези, от другите групи) за умрели, което няма да отговаря на истината, защото тогава ще има умрели хора толкова, колкото нормално си умират. Поради това заблуждение и болезненото изживяване на раздялата с любимите същества, 2012 г. ще се приеме като година на небивал катаклизъм.
[2009]
* * *

Предсказанието за края на света

По-сериозните прогнози за датата 21.12.2012 не говореха за край на света, а за катаклизми, след които светът можеше да стане и неузнаваем.
Слава Богу, до сега това не се случи! Но 2012 година, а в известна степен и предходните една–две години, бяха по-различни от всичките преживени от нас лета с многото си земетресения, цунамита, тайфуни, катастрофи, климатични аномалии и пр.

От края на миналия век същности от свят извън нашата планета, по-напреднали от нас в еволюционното си развитие, започнаха да ни изпращат информация за възможните последици от обръщането на полюсите на Земята. Те ни уверяваха, че този път ще бъдат избегнати глобалните катаклизми, като вместо тях вероятно ще се случат повече на брой, но по-малки локални природни бедствия.
Очевидно до сега последствията са точно такива.

А защо толкова масово се пророкуваше за глобален катаклизъм?
Някъде в Интернет четох обяснение чрез егрегори. Аз ще се опитам да сравня ситуацията от размяната на полюсите на Земята с пресичане на железопътна линия точно пред профучаващ влак.
Като резултат от второто действие сега всеки би прогнозирал гибелта на пресичащия – в момента не би могло да се случи друго. Но ако след време хората измислят начин влакът да се спира мигновено, то тогава пресичащият би могъл и да се спаси. И следващите прогнози вече няма да вещаят задължителното прегазване на човека, а ще включват и възможност за неговото оцеляване.
Предишният „цикъл на маите”, както и други преди него са завършвали с глобален катаклизъм, затова и прогнозите бяха за такъв. Но след овладяната (Дай Боже!) ситуация този път следващите прогнози – при завършване на следващите цикли - ще бъдат други, защото "вече ще се знае", че може да има и други последствия.

А какво се променя или ще се промени на Земята след края на цикъла?
От прочетеното в Интернет и от собствения ми опит бих казала, че прогнозите за разслояване населението на Земята ще се сбъднат, но поради избегнатия глобален катаклизъм това ще стане не отведнъж, а постепенно, за един по-дълъг период от време.
Твърди се, че Земята вече се е възнесла* до 4-то измерение.
Някои от жителите й също вече са с тела от четвърта плътност.
Други се подготвят за по-висши светове – от 5-ти, 6-ти и нагоре порядък. Те трябва най-напред да трансформират материалните си форми в т.нар. силициеви или кристални тела на светлината и едва след това ще преминат към другите светове.
Някои хора ще умрат и ще се възнесат – ще се насочат към места с по-високо от трето измерение.
Други, все още не еволюирали достатъчно, след сегашното си прераждане ще продължат да се инкарнират на други планети, които са все още от трета плътност.


Така след време хората на Земята ще бъдат от четвърто измерение - някои от сегашните й жители ще продължат да еволюират на други планети, които са от 3-то измерение, а най-напредналите сред населението на Земята ще се включват в по-висшите светове.


_____________________________________________________
*   "Възнесението по определение е преход от физическа форма на трета плътност във физическа форма на четвърта плътност, а след това от физическа форма на четвърта плътност в етерно светлинно тяло от пета плътност." - из книгата "2012 г. Измененията на Земята и бъдещето на човечеството"

[25.12.2012]
* * *


Връщане към 'По пътя'  

Горе >     |     За контакт     |     Помощ