Начало > По пътя >


По пътя - Теми за размисъл

От многото красота (загубваш ума и дума, и) се хармонираш!

Правила: В съвременния свят гейши са модните манекени. Но сега сред тях вече има и мъже, а сред забавляващите се - и жени.

Правила: Имаш нужда от голямо его, когато (усещаш че) ти самият много не струваш!

Контактуването: Искам на всички хора да им е добре, да са щастливи. Щастливият човек не прави лошо на другите.

Правила: Проблем на лошия човек е, че никак не вярва, а на добрия - че прекалено много вярва.

Правила: Нищо не знае и заради това е скаран с истината или точно заради това е "на ти" с нея.

Правила: Ям непрекъснато, защото търся нещо вкусно, нещо, което да ме зарадва. И не мога да го намеря, защото не в яденето се крие нещото, което търся.

Контактуването: Едни хора имат очи за доброто, други - за лошото. Някои от нас виждат и двете, като често едното е по-ясно от другото.

Възпитанието: Басите на хип-хоп (рап) музиката „дум думмм дум думмм…” „набиват простотия”.

Правила: Имаме нужда от добрите хора, за да се предпазим от лошите.

Контактуването: Филмите (по телевизията) са достойни заместници на гладиаторските битки - нима хората все още се нуждаят от подобни зрелища!

Правила: Често пъти докато прави забележка да се пази тишина критикуващият вдига по-голям шум от човека, към когото е адресирана критиката. Не малко хора използват подобните ситуации, за да се самоизтъкнат – те не правят забележки, а афишират себе си на гърба на някой потърпевш.

Правила: Разликата между повече и по-малко лудия е тази, че измежду „ненормалните” неща, които и на двамата им се ще да направят, повече лудият прави повече.

Правила: Трябва да се учиш от по-напредналите и да даваш на по-малко напредналите.

Правила: При състезание хубавото на падането е това, че някой друг се възкачва – печели, радва се.

Правила: Корупцията ще изчезне, когато болшинството хора разберат, че е важно да даваш, а не да получаваш и започнат масово да го прилагат в живота си.

Правила: Цената, която е готов да плати човек, за да получи желаното, определя неговото еволюционно ниво, битието му, положението в обществото и т.н.

Контактуването: Много хора настръхват, когато им кажеш някоя неприятна истина в лицето. Така те дават рамо на лицемерието.

Обичта: Непрекъснато обсъждаме любовта, а се проваляме в най-малките й проявления!

Обичта: Много хора не са любящи, а приемащи – държат се сякаш обичат, a фактически лицемерно получават.

Правила: На Земята само глупецът може да живее лесно!

Контактуването: Болшинството хора се съобразяват с теб, когато си даващ или изискващ. В първия случай се възползват (нуждаят) от теб, във втория – се страхуват!

Правила: Децата принцове и принцеси, а родителите дрипави като просяци.

Правила: Ти си това, което мислиш, че си.
Ако престанеш да мислиш, ще разбереш какво си в действителност!

Контактуването: Не е добре, когато засегнатият се защитава като атакува нападателя си.
Лошите взаимоотношения ще се подобрят, когато се изгладят противоречията, а атаката поражда следващото противоречие.
За да има мир трябва по-добрият да отстъпи!

Контактуването: Хората позволяват да бъдат манипулирани - да им се играят театри и те привидно да ги приемат за истина. Затова има толкова много фалшиви усмивки, прегръдки, целувки… , толкова много лъжи!
...
Ние би трябвало да осмисляме дреболиите, а не големите неща, които много често са някакъв театър.

Правила: За всеки един от нас са се случили само нещата, които е забелязал (отбелязал). Останалите станали неща изобщо не са се случвали!

Правила: Големият говори с теб като с равен, малкият те тупа по рамото!

Контактуването: Обичам приказките, защото лошите неща се случват в тях, а добрите – в мен.

Правила: Който се чувства добър да практикува добротата си! Най-добре е да го правим всички!

Правила: За човека трябва да се съди не по това, каквото е в момента, а по това, към което се е устремил с мислите, чувствата, думите и делата си!

Правила: Някои смятат, че най-доброто е да не правиш зло. Не, най-доброто е да правиш добро и само добро!

Въпроси: Как трябва да празнува човек рожденния си ден? И трябва ли изобщо да го празнува с другите хора?

Въпроси: Влюбването изпитание ли е и ако да, то на какво те учи?

Обичта: Колкото по-малко претенции имаш, толкова повече обичаш.

Обичта: Хората от Земята работят върху чувствата си. Обичта е едно от тях. Човек полека-лека я обуздава. Започва той да я управлява, вместо тя него.

Лидерството: За да водиш другите, трябва да приемаш друг да те води.

Лидерството: "Аз теб мога да променя, защото ти ме следваш - вървиш по пътя, извървян вече от мен."

Лидерството: Хората се съревноват помежду си и за да могат масово да следват някого, те трябва да го обожествят. Така се поражда култа, но се загубва стимула да се развиеш така, че да достигнеш до нивото на човека, когото в момента боготвориш.

Правила: Ако си свободен в държането си загубваш свободата си.

Правила: По-добре да не си привързан към страната си, отколкото да си шовинист - няма да помогнеш, но няма и да навредиш.

Правила: Човек не трябва да се сърди на мъдростта, а да я послуша.

Контактуването: Трябва да се пощряват другите хора. Така човек качва себе си. Хората с ниско самочувствие снижават другите с надежда да качат себе си и така усилват недостатъка си.

Контактуването: Ако човек прави комплименти, тогава той трябва и да посочва слабостите. Трябва двете неща да се правят с любов - тогава те са поощрение и помощ. Без любов са лицемерие и критичност.

Контактуването: Помощ се дава само на човек или душа, която е поискала помощта ти. Понякога личността мълчи, а душата се моли. Трябва да я чуеш и помогнеш, без изрично да си бил помолен от личността за това.

Правила: Когато имаш много високи критерии, не се разпростирай много, а намери една област, в която да задълбаеш. Тогава ще успееш и ще се зарадваш.

Пристрастеностите: Яденето ни приковава към материята.

Пристрастеностите: Храненето и правенето на секс си приличат - и двете идват от материалното. Сега повечето хора практикуват и двете. Постепенно хората ще се откажат и от двете. Ще се използва слънчевата енергия и зачеването ще става чрез акт на силна воля.

Контактуването: Езикът ни е беден. Понякога изпитаното от нас е далеч по-силно и красиво от описаното. Друг път изказаното изглежда по-величествено, хармонично и цялостно от преживяното, в което е имало мигове на несигурност и тревожност, които са помрачавали в някаква степен цялостното изживяване. Това са два филтъра, които ние избирателно трябва да поставяме пред новата за нас информация.

Възпитанието: Кавалерството е помощ от страна на физически по-силния. Трябва да има помощ от страна на по-силния изобщо (за всичко и всички).

Правила: Трябва да не забравяш провалите си, ако си започнал да се мислиш за непобедим и да не си ги спомняш, ако не вярваш в победата си.
Винаги помни, че понякога се проваляш, но много по-често побеждаваш!

Контактуването: Приключваш с лоша случка от взаимоотношенията си с другите едва след като осъзнаеш собствените си грешки и си простиш.

Въпроси: "Човек яде, за да живее" или "Човек живее, за да яде", или "Човек живее без да яде" - определящата от трите максими за конкретния човек е показател за духовното ниво на човека.


Връщане към 'По пътя'  

Горе >     |     За контакт     |     Помощ